|
|||||||||
|
|
||||||||
15.05 - 14:07
Як прожити довго: названа ідеальна каша на сніданок| Здоровье
Як прожити довго: названа ідеальна каша на сніданокПерший прийом їжі за день вважається одним з найважливіших – він запускає роботу всього організму після нічного відпочинку, забезпечуючи його необхідною енергією. Коли справа доходить до сніданку, вчені стверджують, що немає варіанту краще, ніж миска вівсяної каші. Згідно з дослідженнями, регулярне вживання злаку допомагає впоратися з численними проблемами зі здоров’ям, пов’язаними зі зменшенням тривалості життя. До них відноситься високий рівень холестерину, зайва вага і навіть аутоімунні захворювання, що робить вівсянку ідеальним сніданком для довголіття. Дослідження, підтвердило цю теорію на добровольцях з Китаю. Для свого експерименту вчені розділили учасників з гіперхолестеринемією (високий холестерин) на дві групи. Перша їла 100 грамів вівса в день, а інша – 100 грамів локшини з пшеничного борошна. Через шість тижнів у добровольців з першої групи рівень холестерину ЛПНЩ і окружність талії знизилися. Доведено, що обидва фактори безпосередньо впливають на загальне здоров’я і довголіття. Овес містить харчові волокнаСто грамів вівсянки (близько 2/3 склянки) дає організму 10 г харчових волокон. Враховуючи, що рекомендована щоденна доза (DRI) клітковини становить 25 г для жінок і 38 г для чоловіків, одна миска вівсяної каші забезпечує більшу частину денної норми. Фактично, доведено, що харчові волокна значно допомагають знизити вагу, поліпшити здоров’я кишечника і навіть знизити ризик численних аутоімунних захворювань. Проте 100 г вівсянки-це досить велика порція. Зазвичай за один раз людина може з’їсти тільки ½ склянки злаку. Таким чином, він отримує приблизно 4 г клітковини і 5 г білка. Щоб збільшити харчову цінність страви, можна додати в кашу гарбузове пюре, дві чайні ложки насіння Чіа і півсклянки малини. Цільнозернові продукти продовжують життяОвес є частиною групи продуктів, яка, як було доведено, сприяє зниженню смертності, – цільнозернові. У дослідженні, проведеному американською кардіологічною Асоціацією, говориться, що регулярне вживання цільнозернових продуктів може допомогти знизити ризик передчасної смертності. Згідно з дієтичними рекомендаціями, опублікованими Управлінням з профілактики захворювань і зміцненню здоров’я, цільне зерно -” будь-яке ядро злаку, включаючи ендосперм, висівки і зародки”. Очищене зерно втрачає більшу частину своєї поживної цінності, в тому числі такі речовини, як залізо, цинк, магній, фолієва кислота, селен і багато інших. https://newsyou.info/ Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Zdrowa żywność dla pięknej skóry: porady ekspertówDla wielu osób pielęgnacja skóry jest ważnym aspektem zdrowego stylu życia. Здорова їжа для красивої шкіри: поради експертівДля багатьох людей догляд за шкірою є важливим аспектом здорового способу життя. Zdrowie i pestycydy: rozpowszechnienie i możliwe konsekwencjePestycydy, czyli środki chemiczne stosowane w celu ochrony roślin przed szkodnikami i chorobami, są bezlitośnie stosowane w rolnictwie na całym świecie. Gesundheit und Pestizide: Verbreitung und mögliche FolgenPestizide, Chemikalien, die Pflanzen vor Schädlingen und Krankheiten schützen, werden in der Landwirtschaft auf der ganzen Welt gnadenlos eingesetzt. Gesunde Ernährung für schöne Haut: kompetente BeratungFür viele Menschen ist Hautpflege ein wichtiger Aspekt eines gesunden Lebensstils. |
|||||||||
|