|
|||||||||
|
|
||||||||
23.04 - 23:12
Топ-5 українських страв| Питание
![]() Топ-5 українських страв Українські гастрономічні традиції, яким по деяким даним понад 7 тисяч років, збереглися й понині. Тому навіть у 21 столітті перші страви на обід та смачні вареники на вечерю – невід’ємна складова української культури харчування. Особливі рецепти борщу – символу української кухні, бограчу, супів можна знайти не лише у записній книзі прабабусі, але й на Foodideas – кулінарному сайті. Тут зібрані автентичні кулінарні страви як української кухні, так і кухні світу, тому кожен зможе знайти те, що йому до вподоби. Що ж особливо полюбляють українці? Заглянемо в топ-5 українських страв і дізнаємося про їх кулінарні вподобання. №1. Борщ Борщ - Нематеріальна культурна спадщина України. Й не дивно, адже для більшості українців – це найсмачніша і найулюбленіша страва української кухні. Ба більше, борщ входить в топ-20 супів світу. Тому нам однозначно є чим пишатися! Якими б смачними не були рецепти супів, бограчів, капусняків, борщ їм не конкурент, адже готують його по всій Україні, хоча з деякими відмінностями. Тільки уявіть – рецептів борщу понад 70, а класичний його варіант містить аж 30 інгредієнтів. Рецепти борщу в залежності від регіону можна знайти на тому ж сайті Foodideas. №2. Капусняк Капусняк – не така поширена страва в Україні. Проте в Центральних регіонах країни він стоїть поруч з борщем. Основним інгредієнтом капусняка є квашена капуста, що і надає страві кислуватого смаку, решта «наповновачів» варіюється в залежності від сезону. №3. Вареники Пироги – так називають вареники на заході України. Проте від зміни назви, їх смакові властивості не змінюються. Готують їх з прісного тіста, начинку – в залежності від регіону: • на Поліссі- товчена квасоля; Проте традиційними начинками для вареників є: картопля, сир, вишні, чорниці. №4. Банош Банош готують і їдять по всій Україні, проте найбільш його полюбляють на Галичині. Та щоб приготувати справжній банош потрібно: • чавунний казан та відкрите вогнище; №5. Деруни Кремзлики, тертюхи, рисилованики, терчаники або просто деруни – смачні картопляні оладки, які особливо полюбляють готувати на півночі та сході України. Раніше деруни вважалися святковою стравою, проте зараз їх готують і в будні, головне набратися сил і натерти достатньо картоплі. Вже готові до нових кулінарних звершень? Тоді мерщій на Foodideas за пошуком автентичних рецептів. Буде смачно! Обіцяємо!
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Magnesiummangel: 5 Anzeichen für einen gefährlichen Verlust eines wichtigen MineralsMagnesium spielt für die Funktion unseres Körpers eine entscheidende Rolle, dennoch nehmen viele Menschen mit der Nahrung nicht genug von diesem Mineral auf Niedobór magnezu: 5 oznak niebezpiecznej utraty ważnego minerałuMagnez odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu naszego organizmu, a mimo to wiele osób nie dostarcza organizmowi wystarczającej ilości tego minerału w diecie Полезные свойства меда, которые следует знать каждомуМед является одной из самых древних и ценных природных продукций, известных человечеству Przydatne właściwości miodu, które każdy powinien znaćMiód jest jednym z najstarszych i najcenniejszych produktów naturalnych znanych ludzkości Дефицит магния: 5 признаков опасной потери важного минералаМагний играет критическую роль в функционировании нашего организма, однако многие люди не получают достаточно этого минерала в своей диете |
|||||||||
|