|
|||||||||
|
|
||||||||
26.05 - 16:03
Чим небезпечний глютен та в яких продуктах міститься| Питание
Чи такий страшний глютен, як його малюють. У якому разі треба відмовлятись від глютену, а в якому – навіть не думай. М’який і хрусткий круасан, повітряні французькі багети, ароматний домашній хліб. Чи знаєш ти, що такою спокусливою випічка виходить, в основному, завдяки глютену – складному рослинному білку. Одні кажуть, глютен небезпечний для нашого організму, інші – що навпаки. Розбираймось разом, чи треба нам відмовлятись від глютеновмісних продуктів вже сьогодні? Чи спокійно їсти улюблені круасанчики й далі? Що таке глютен Кому протипоказаний глютен Це пов‘язано з аутоімунною хворобою – целіакією. Коли люди з таким діагнозом їдять глютен, порушується всмоктування поживних речовин організмом. І, як наслідок, людина не доотримує життєво необхідні елементи – залізо, фолієву кислоту тощо. Таким людям протипоказані навіть 150 міліграмів глютену. А діагностують целіакію лише аналізом крові на антитіла та біопсією. Чому не треба сідати на безглютенову дієту Бо люди, які відмовляються від всіх продуктів з глютеном, виключають з раціону цілозернові злаки, які містять висівки з пшениці, вівса, ячменю, жита. А ці злаки забезпечують наш організм клітковиною, важливими вітамінами та поживними речовинами, як залізо, кальцій та білок. Краще вже припини їсти печиво, сосиски, білий хліб, кетчуп тощо. Ці продукти, окрім безневинного глютену, містять і досить небезпечні трансжири, консерванти та цукор. Таким чином, відмовляючись від них, люди почуваються здоровіше саме через те, що не їдять всі вищеперелічені складники, а не глютен. От їх сміливо й викидай з раціону. До того ж, не існує науково-обґрунтованих досліджень, які підтверджують, що безглютенові продукти є корисними чи допомагають втратити вагу людям без непереносності глютену. Адже глютен у безглютенових продуктах зазвичай замінюють вже справді шкідливим жиром і цукром. Чому деякі люди страждають непереносимістю глютену Хоч би що там було, непереносність не завжди проявляється однаково: розрізняють три основних види захворювань: целіакія, чутливість до глютену і пшениці, а також алергія на пшеницю. В яких продуктах не міститься глютену?
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
The dangers of consuming prunes: doctor's recommendationsPrunes, known as a tasty and healthy product, can also have certain negative health effects Опасности потребления чернослива: рекомендации врачаЧернослив, известный как вкусный и полезный продукт, может оказать и определенные негативные эффекты на здоровье Небезпеки споживання чорносливу: рекомендації лікаряЧорнослив, відомий як смачний та корисний продукт, може мати й певні негативні ефекти на здоров’я Продукты, способствующие быстрому росту волосЗдоровые и пышные волосы желательны для многих, и правильное питание может существенно повлиять на его рост Foods That Promote Fast Hair GrowthHealthy, lustrous hair is a dream for many, and a healthy diet can make a big difference in how your hair grows |
|||||||||
|