|
|||||||||
|
|
||||||||
26.05 - 16:03
Чим небезпечний глютен та в яких продуктах міститься| Питание
Чи такий страшний глютен, як його малюють. У якому разі треба відмовлятись від глютену, а в якому – навіть не думай. М’який і хрусткий круасан, повітряні французькі багети, ароматний домашній хліб. Чи знаєш ти, що такою спокусливою випічка виходить, в основному, завдяки глютену – складному рослинному білку. Одні кажуть, глютен небезпечний для нашого організму, інші – що навпаки. Розбираймось разом, чи треба нам відмовлятись від глютеновмісних продуктів вже сьогодні? Чи спокійно їсти улюблені круасанчики й далі? Що таке глютен Кому протипоказаний глютен Це пов‘язано з аутоімунною хворобою – целіакією. Коли люди з таким діагнозом їдять глютен, порушується всмоктування поживних речовин організмом. І, як наслідок, людина не доотримує життєво необхідні елементи – залізо, фолієву кислоту тощо. Таким людям протипоказані навіть 150 міліграмів глютену. А діагностують целіакію лише аналізом крові на антитіла та біопсією. Чому не треба сідати на безглютенову дієту Бо люди, які відмовляються від всіх продуктів з глютеном, виключають з раціону цілозернові злаки, які містять висівки з пшениці, вівса, ячменю, жита. А ці злаки забезпечують наш організм клітковиною, важливими вітамінами та поживними речовинами, як залізо, кальцій та білок. Краще вже припини їсти печиво, сосиски, білий хліб, кетчуп тощо. Ці продукти, окрім безневинного глютену, містять і досить небезпечні трансжири, консерванти та цукор. Таким чином, відмовляючись від них, люди почуваються здоровіше саме через те, що не їдять всі вищеперелічені складники, а не глютен. От їх сміливо й викидай з раціону. До того ж, не існує науково-обґрунтованих досліджень, які підтверджують, що безглютенові продукти є корисними чи допомагають втратити вагу людям без непереносності глютену. Адже глютен у безглютенових продуктах зазвичай замінюють вже справді шкідливим жиром і цукром. Чому деякі люди страждають непереносимістю глютену Хоч би що там було, непереносність не завжди проявляється однаково: розрізняють три основних види захворювань: целіакія, чутливість до глютену і пшениці, а також алергія на пшеницю. В яких продуктах не міститься глютену?
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Co zrobić, gdy do ucha dostanie się woda: przydatne wskazówki i działaniaWielu z nas spotyka się z sytuacją, w której woda dostaje się do naszych uszu, szczególnie podczas kąpieli, pływania w basenie lub brania prysznica Was tun, wenn Wasser ins Ohr gelangt: Nützliche Tipps und MaßnahmenViele von uns geraten in die Situation, dass Wasser in die Ohren gelangt, insbesondere beim Baden, Schwimmen im Pool oder Duschen What to do if water gets in your ear: useful tips and actionsMany of us have encountered a situation where water gets into our ear, especially while swimming, swimming in a pool or taking a shower Что делать, если в ухо попала вода: полезные советы и действияМногие из нас сталкиваются с ситуацией, когда вода попадает в ухо, особенно во время купания, плавания в бассейне или под душем Що робити, якщо у вухо потрапила вода: корисні поради та діїБагато з нас стикаються з ситуацією, коли вода потрапляє в вухо, особливо під час купання, плавання в басейні або під душем |
|||||||||
|