|
|||||||||
|
|
||||||||
27.06 - 08:53
Інсульт стає молодшим| Медицина
У минулому було прийнято вважати, що хвороби на зразок інсульту загрожують лише літнім людям. Тепер неврологи з медичного центру при Університеті Лойоли попереджають, що в останні роки молоді люди почали все частіше стикатися з інсультами. Вчені підрахували, що в наш час приблизно 15% інсультів припадає на підлітків та молодих людей. За їх словами, в останні роки кількість пацієнтів, госпіталізованих з діагнозом «інсульт» у віці від 15 до 44 років, зросла в три рази. За словами фахівців, сучасні молоді люди все частіше хворіють «літніми» захворюваннями, наприклад, гіпертонією або діабетом. Підвищений кров'яний тиск і рівень холестерину, куріння, важкий ритм життя, діабет і зайва вага є головними причинами ризику розвитку інсультів та інфарктів, — і всі ці фактори добре знайомі молоді. Лікарі нагадали, що серед інсультів найбільш часто зустрічаються два види: геморагічний та ішемічний. У першому випадку має місце розрив судин і крововилив у мозок, у другому — закупорка судин, що призводить до емболії чи тромбозу судин головного мозку. При цьому на ішемічний тип інсульту припадає близько 85% загальної кількості.
НВ STYLE Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Möglichkeiten zur Überwindung emotionaler Überernährung: eine Übersicht über wirksame MethodenEmotionales Überessen ist ein Problem, mit dem viele Menschen in der heutigen Welt konfrontiert sind. Ways to overcome emotional overeating: a review of effective methodsEmotional overeating is a problem that many people face in today's world. Способы преодоления эмоционального переедания: рассмотрение эффективных методовЭмоциональное переедание – это проблема, с которой сталкивается много людей в современном мире. Завтрак и ожирение: миф или реальность? Раскрытие названных продуктовЗавтрак считается одним из важнейших приёмов пищи в течение дня. Способи подолання емоційного переїдання: розгляд ефективних методівЕмоційне переїдання - це проблема, з якою стикається багато людей у сучасному світі. |
|||||||||
|